zorgverzekering

Per 1 januari 2006 is er een nieuwe zorgverzekering, waarbij het verschil tussen ziekenfonds en particuliere verzekering vervalt.

U kunt naast uw basis verzekering een aanvullende verzekering afsluiten voor de tandarts. De vergoeding voor de tandarts is per polis en verzekeraar verschillend. Wij adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de hoogte van de verschillende polissen en de voorwaarden hiervan. Wij kunnen u eventueel adviseren over het kiezen van de hoogte van een nieuwe polis.

Sinds 2013 worden er vaste tarieven gehanteerd voor tandheelkundige behandelingen. Dit betekent dat bij wet wordt vastgelegd welke prijzen wij mogen rekenen. Elke behandeling heeft zijn eigen code waaraan een tarief gekoppeld is. Vaak wordt door de verzekering een vast percentage van deze codes vergoedt. Dit verschilt per verzekeraar, dus het is raadzaam om de voorwaarden van uw verzekering goed na te kijken of iets vergoedt wordt.
Zie tarieven behandelingen

tandartsverzekering kinderen

Uw kinderen zijn met u meeverzekerd tot hun 18e verjaardag. Niet meeverzekerd zijn beugels en kronen. Na de 18e verjaardag zal zelf een aanvullende tandartsverzekering afgesloten moeten worden.